Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa groszkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 250 g 1/4 szt.
groszek konserwowy 1 puszka
kostka rosołowa 1 szt.
serek topiony 100 g
mąka pszenna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa groszkowa

Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę. Mieszając dodawać stopniowo zimną wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji, dodać kostkę rosołową. Po zagotowaniu dodać serki i dokładnie rozmieszać najlepiej trzepaczką. Na koniec wrzucić zielony groszek.
Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 23.12.2011 09:29
Fajna :)
caroline1983 01.05.2011 14:18
Takiej nigdy nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak