Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie tak, by był al dente. Odcedzamy, zostawiając szklankę wody, w której makaron się gotował. Wlewamy wodę z powrotem do garnka, dodajemy kremowy serek i podgrzewamy, co jakiś czas mieszając, aż serek się rozpuści. Boczek kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i smażymy boczek na chrupko, mieszając. Dodajemy do sosu z serka, wrzucamy też makaron. Camembert kroimy w kawałki i dodajemy do makaronu. Skórkę z cytryny, natkę i obrany ząbek czosnku drobno razem siekamy i dodajemy do makaronu, po czym wszystko dobrze mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przekładamy makaron do sporej formy żaroodpornej i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 20-30 minut, aż wierzch zacznie się rumienić. Podajemy natychmiast, z sałatą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !