Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burger z camembertem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 45 dag
ser camembert 15 dag
ketchup 5 łyżek
śmietana 18-procentowa 3 łyżki
cebula podsmażona 2 łyżki
papryka czerwona 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
chleb 4 kromki
sałata 4 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Burger z camembertem

W misce wymieszać mięso z 3 łyżkami keczupu i solą. Uformować 8 cienkich, okrągłych kotletów. Ser schłodzić, pokroić na 4 równe okrągłe plastry. Na 4 kotletach położyć ser, przykryć pozostałymi kotletami, dobrze docisnąć.
Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na półcentymetrowe pierścienie. Śmietanę wymieszać z 2 łyżkami keczupu i posiekaną cebulą, odstawić w chłodne miejsce. Burgery i paprykę upiec na ruszcie lub usmażyć na teflonowej patelni. Każdą kromkę chleba nadkroić tak, by powstały dwie połączone ze sobą 1,5-centymetrowe kromki, podpiec. W rozcięcie włożyć liść sałaty, burgera i porcję papryki, polać przyprawioną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 06.07.2011 09:36
ciekawe
FAFIK 21.06.2011 09:00
Z camembertem - pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak