Sposób przygotowania

Mąkę przesiać i wysypać na stolnicę. Zrobić w niej wgłębienie i dodać suche składniki oraz jajko. Powoli dodawać wodę, zagarniając ciasto do środka. Wyrabiać ok. 10 minut. Truskawki umyć i pokroić na małe kawałki. Ciasto rozwałkować. Szklanka lub foremka na pierogi wyciąć kolka, na środek położyć truskawkę i zlepić.
Gotować kilka minut. Podawać ze śmietanką lub cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !