Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z papryką, fasolką i ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 1 szt.
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
udka z kurczaka 2 szt.
fasolka szaragowa 30 dag
papryka żółta 1 szt.
kostka rosołowa 2 szt.
śmietana 18-procentowa 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ryż 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z papryką, fasolką i ryżem

Paprykę kroimy w cienkie paseczki. Fasolkę pokroić w 2 cm kawałki.
Z kostek rosołowych przyrządzamy bulion. Wkładamy do niego udka i warzywa, gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut.
Zbieramy powstałe szumowiny, po czym dodajemy pomidory, natkę oraz koncentrat i gotujemy kolejnych 10 minut. Zestawiamy zupę z ognia.
W szklance rozrabiamy śmietanę z 1 łyżeczką wody oraz odrobiną soli. Dolewamy do zupy, dokładnie mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy solą oraz pieprzem. Jeszcze chwilę podgrzewamy. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak