Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gnocchi ziemniaczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0,5 kg
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 1 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gnocchi ziemniaczane

Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę. Jajka roztrzepać, dodać do zimnych ziemniaków, wymieszać. Pod koniec dodać masło i mąkę, szybko wyrobić ciasto. Z przygotowanej masy formować wałki, ciąć na kawałki i formować widelcem owalne kluseczki. Gotować w osolonej wodzie ok 3 minuty od chwili wypłynięcia na wierzch. Podawać z sosem i mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.09.2013 14:32
Apetycznie wyglądają.
Łukasz15 15.09.2012 13:29
Rewelacja
Seba 20.12.2011 12:28
smaczne
Monika193
Monika193 10.09.2011 14:46
uwielbiam te kluseczki
Ania67 12.04.2011 10:46
Bardzo fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak