Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza gryczana z sosem pieczarkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana ok.2 szklanek
pieczarki 30 dag
masło 2-3 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kasza gryczana z sosem pieczarkowym

6 szklanek wody wlać do garnuszka, dodać kaszę i trochę soli a następnie gotować do momentu aż cała woda zniknie.
grzyby dokładnie oczyścić następnie pokroić je w plasterki podlewając odrobiną wody dusić do miękkości. można także dodać 1 cebulkę. odcedzić. masło rozpuścić a następnie dodać mąkę i zasmażyć połączyć z wywarem z grzybów. gotować na małym ogniu do momentu aż sos zacznie gęstnieć. dodać pieczarki i doprawić do smaku solą i pieprzem. zabielić śmietaną. kaszę podawać polaną sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 28.11.2011 09:48
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak