Sposób przygotowania

6 szklanek wody wlać do garnuszka, dodać kaszę i trochę soli a następnie gotować do momentu aż cała woda zniknie.
grzyby dokładnie oczyścić następnie pokroić je w plasterki podlewając odrobiną wody dusić do miękkości. można także dodać 1 cebulkę. odcedzić. masło rozpuścić a następnie dodać mąkę i zasmażyć połączyć z wywarem z grzybów. gotować na małym ogniu do momentu aż sos zacznie gęstnieć. dodać pieczarki i doprawić do smaku solą i pieprzem. zabielić śmietaną. kaszę podawać polaną sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !