Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka do obiadu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 50 dag
masło 1.5 łyżki
sól 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka do obiadu

Marchew obieramy i gotujemy w całości w wodzie z dodatkiem masła, soli i cukru.
Jak marchew będzie miękka, to kroimy w kosteczkę, wywaru nie wylewać. Pokrojona marchew wrzucić go garnka, pogotować i zasypać mąką (ilość wg uznania) ok. 2-3 łyżek. Trochę podgotować, ale cały czas mieszając, bo się przypala!.
Następnie stopniowo zalewać wywarem nie przestając mieszać. Zrobi się z tego taki gęsty sos papkowaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 08.05.2011 20:00
lubię taką marchewkę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak