Sposób przygotowania

Czosnek drobniutko siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy na niej czosnek, dodajemy następnie mrożony szpinak i podduszamy całość do momentu, gdy cała woda ze szpinaku wyparuje. Szpinak doprawiamy solą i pieprzem. Po zdjęciu z ognia dodajemy ricottę i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i olej, następnie dodajemy gorącą wodę. Wyrabiamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy dość cienko i kroimy na kwadraty o bokach około 5 cm. Na kwadraty układamy po małej łyżeczce farszu, na każdy z kwadratów układamy drugi kwadracik i sklejamy brzegi uważając, żeby pozbyć się powietrza ze środka( ravioli mogą nam się wówczas rozklejać). Pierożki wrzucamy na gotujący się wrzątek i gotujemy przez 2- 3 minuty, do momentu, gdy wypłyną na wierzch. Następnie wyławiamy je łyżką cedzakową i odkładamy na sitko lub durszlak.
W międzyczasie do garnka przekładamy szpinak, gotujemy go dodając jogurt naturalny. Przygotowany w ten sposób sos szpinakowy doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Gorącym sosem polewamy ravioli tuż przed podaniem.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajniutkie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    rewelacyjne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Wyśmienite:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    ciekawe
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pięknie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ślicznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    może za bardzo zalane sosem te pyszności?
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    smaczne połączenie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !