Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone ala zrazy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 1/2 kg
jajko 2 szt
bułka namoczona w mleku 2 szt
cebula 1 szt
pieczarki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone ala zrazy

Mięso, cebulę i namoczoną w mleku, odcisnięta bułkę mielimy.
dodajemy jajka, doprawiamy do smaku.
Formujemy z mięsa wałeczki, obtaczamy w mące i smażymy ze wszystkich stron.
W między czasie, pieczarki kroimy na ćwiartki i podsmażamy na oleju.
Pieczarki i zraziki układamy w garnku, zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem około 30 minut.
Sos możemy zaprawić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 30.07.2011 08:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak