Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem i brzoskwiniami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
budyń śmietankowy 2 szt.
mleko 2,5 szklanki
cukier 4 łyżki
masło 250 g 1 szt.
brzoskwinie w puszce 1 szt.
galaretka brzoskwiniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem i brzoskwiniami

Do garnka wlać 2 szklanki mleka i wsypać cukier. Budynie wymieszać w połowie szklanki mleka i dolać do garnka. Ugotować budyń i wystudzić.
Masło utrzeć i stopniowo dodawać wystudzony budyń. Zmiksować na gładką masę.
Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kosteczkę i dodać do masy.
Biszkopt przekroić wzdłuż na połowęi. Przełożyć kremem i udekorować galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak