Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 50 dag
kiełbasa 30 dag
kapusta biała 2 szt.
cebula 1 szt.
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
olej 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z mięsem

Mięso i kiełbasę pokroić na małe kawałki, włożyć do niedużego garnka, zalać wodą równo z mięsem. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień, posolić, przykryć i gotować ok. 1 godz. Kapustę drobno pokroić. Do większego garnka wlać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Usmażyć do uzyskania złocistego koloru. Do usmażonej cebuli dodać pokrojoną kapustę oraz mięso razem z wywarem. Dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, 2-3 listki laurowe. Dokładnie wymieszać.
Przykryć i dusić na małym ogniu przez ok. 30 min.do miękkości kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak