Sposób przygotowania

Paprykę i kukurydzę umyć, osuszyć. Cebulę obrać. Na drewniane szpadki nadziewać na przemian kawałki kukurydzy, po strąku zielonej, czerwonej i pomarańczowej papryki, kawałki cebuli. Przygotować marynatę: oliwę wymieszać z posiekanymi ziołami, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Za pomocą pędzelka posmarować przyprawioną oliwą ruszt i warzywa. Grillować ok. 13 minut, uważając, by warzywa się nie przypaliły. W trakcie pieczenia kilkakrotnie posmarować pozostało marynatą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszne szkoda że już po grillu
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !