Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywne rozmaitości

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kolby kukurydzy kilka sztuk
cebula 1 sztuka
oliwa 200 ml
przyprawa warzywna, np kucharek 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
tymianek po 1 gałązce
rozmaryn po 1 gałązce
natka pietruszki po 1 gałązce
papryka po kilka strąków (kolorowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne rozmaitości

Paprykę i kukurydzę umyć, osuszyć. Cebulę obrać. Na drewniane szpadki nadziewać na przemian kawałki kukurydzy, po strąku zielonej, czerwonej i pomarańczowej papryki, kawałki cebuli. Przygotować marynatę: oliwę wymieszać z posiekanymi ziołami, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Za pomocą pędzelka posmarować przyprawioną oliwą ruszt i warzywa. Grillować ok. 13 minut, uważając, by warzywa się nie przypaliły. W trakcie pieczenia kilkakrotnie posmarować pozostało marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 29.09.2011 23:04
pyszności
kuklik 03.11.2010 10:53
pyszne szkoda że już po grillu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak