Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitury brzoskwiniowo- jabłkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1kg szt
brzoskwinie 8 szt
cukier 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: konfitury brzoskwiniowo- jabłkowe

Jabłka i brzoskwinie obieramy i kroimy na kawałki.
Najpierw do rondla wrzucamy jabłka, podlewamy odrobiną wody, aby się nie przypaliły i dusimy kilka minut, cały czas mieszając, w innym naczyniu smażymy w podobny sposób brzoskwinie, tak, aby zostało nieco całych kawałków.
Mieszamy owoce razem, dodajemy cukier wg uznania, ale nie za dużo.
Smażymy jeszcze kilka minut, przekładamy do słoiczków zostawiamy nieco miejsca , szczelnie zamykamy i pasteryzujemy 10-15 minut w zależności od słoika

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 01.03.2011 19:46
ale pyszności;)
MAR3STA 01.03.2011 19:46
ale pyszności;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak