Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z selera

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 300 g
włoszczyzna 1
seler 3
żółtko jajek 2
sok z cytryny 1 lyzeczka
masło 1 lyzka
śmietana 1 szklanka
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: krem z selera

Gotujemy wywar z zmiesa i wloszczyzny. Ugotowane mieso miksujemy ze szklanka powstaloego wywaru. Na masle podsmazamy starty seler i skropiony sokiem z cytryny. Dodajemy mieso i seler do zupy. Zageszczamy zoltkami wymieszanymi ze smietana. Doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak