Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galareta rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z warzyw
Do ugotowania ryby:
cebula 5 dag
marchew 5 dag
pietruszka 5 dag
seler 5 dag
Płetwy
Ości
Głowy bez skrzeli
Opłukane skóry z ryb
Kręgosłupy
sól
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Do klarowania:
ocet
białko 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: galareta rybna

Warzywa opłukać, oczyścić, podzielić na części, ugotować warz z przyprawami. Dodać części ryb- ugotować, odcedzić. Na odcedzonym wywarze ugotować rybę przeznaczona na galaretę ok. 15 minut, wybrać ją, wywar odcedzić, ma być 1 litr wywaru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 05.04.2011 16:11
już wypróbowałam
magical66 14.02.2011 20:11
muszę spróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak