Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz z wątróbki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
bułka 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
masło roślinne 5 dag
sól
cukier
wątróbka
gałka muszkatołowa
Goździki całe Prymat 1
rodzynki 5 dag
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: farsz z wątróbki

Utrzeć masło, dodając po jednym żółtku, namoczoną i odciśniętą bułkę, posiekaną wątróbkę, sztywno ubitą pianę z białek i tartą bułkę, utuczonego na proszek goździka, trochę startej gałki muszkatołowej, odrobinę cukru oraz sparzone i wysuszone rodzynki. Lekko wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 30.06.2011 09:59
super
grazia1 12.03.2011 12:04
do czego mozna taki farsz wykorzystać???
anja3107 03.03.2011 16:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak