Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z siemieniem lnianym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
masło 3 łyżki
jajko 1 szt.
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
siemię lniane 1/2 szklanki
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z siemieniem lnianym

Z podanych składników szybko zagnieść kruche ciasto, zawinąć je w folię, włożyć do lodówki na godzinę. Następnie cienko rozwałkować, wyciąć ciastka o dowolnych kształtach. Poukładać obok siebie na natłuszczonej blasze, posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem, posypać po wierzchu siemieniem lnianym.
Piec na złoty kolor w temperaturze 190 stopni (około 13 - 14 min. do lekkiego zrumienienia).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 11.04.2011 17:44
fajne ciastka, siemię jest zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak