Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowo-czosnkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt.
czosnek ząbki 3 szt.
masło 2 łyżki
tymianek 1 łyżka
szałwia 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
bulion drobiowy 1 l
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowo-czosnkowa

W rondlu rozgrzać masło, włożyć pokrojoną w krążki cebulę. Dusić na małym ogniu aż zmięknie. Dodać posiekany czosnek, tymianek, szałwię, i listek laurowy.
Zwiększyć ogień, by cebula zbrązowiała. Dolać gorący bulion. Gotować na małym ogniu ok. 30 min. Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 20.09.2011 12:07
Ciekawa !
Magdalena1110 19.02.2011 00:23
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak