Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka pieczona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,5 kg
sól
pieprz
majeranek
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka pieczona

Łopatkę umyć, osuszyć, nasmarować olejem i obtoczyć w przyprawach i ziołach, odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin.
Po tym czasie wkładamy łopatkę do naczynia żaroodpornego i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 stopni przez 1,5 godz.
Podczas pieczenia polewamy kilka razy łopatkę wytwarzającym się sosem.
Gotową łopatkę studzimy i kroimy w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 08.02.2011 17:22
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak