Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś ziołowy z sałatką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 4 łyżki
tymianek 3 gałązki
bazylia 10 liści
łosoś 4 stek
wino białe wytrawne 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś ziołowy z sałatką

Przygotować marynatę: wymieszać wino z 3 łyżkami oliwy i posiekanymi ziołami. Dzwonka łososia opłukać, przełożyć do szklanego naczynia, zalać marynatą, przykryć,odstawić do lodówki na 2 godziny. Rybę wyjąć z marynaty, odciąć kawałki od strony brzuszka, posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem cytrynowym lub kolorowym, uformować medaliony, związać nicią kuchenną, posmarować oliwą. Przełożyć na rozgrzany ruszt, grillować po 8 minut z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 19.10.2011 11:57
super przepis na pewno spróbuję, pozdrawiam
LuKaSz4761 19.10.2011 11:57
super przepis na pewno spróbuję, pozdrawiam
Iwona51
Iwona51 21.08.2011 10:54
pycha
kuklik 16.11.2010 10:29
ale pyszny
ewelina/bunia 21.10.2010 10:52
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak