Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zupek chińskich

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt.
zupka chińska łagodna 1 szt.
zupka chińska pikantna 1 szt.
kukurydza w puszce 1 szt.
ogórek konserwowy 4 szt.
papryka konserwowa 3 szt.
cebula 1 szt.
majonez 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zupek chińskich

Przyprawy z zupek chińskich rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Zalać pokruszony makaron, przykryć i zostawić pod przykryciem do ostudzenia.
Kukurydzę osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe, paprykę konserwową i cebulę pokroić w kostkę.
Do miski przełożyć ostudzony makaron, kukurydzę, jajka, ogórki, paprykę i cebulę. Dodać majonez i wymieszać. Schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila24
Kamila24 06.12.2011 16:08
Robię podobną :)
Dorota59 08.02.2011 17:24
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak