Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrągi w boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 sztuki
wędzony boczek 40 dkg
rozmaryn kilka gałązek
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi w boczku

Sprawione pstrągi umyć, osuszyć. Dokładnie natrzeć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Do środka każdej ryby włożyć po gałązce rozmarynu. Ryby odstawić na ok. godzinę w chłodne miejsce. Boczek pokroić w cienkie plasterki. Każdą rybę posmarować olejem, owinąć plastrami boczku, ułożyć na ruszcie. Piec od 15 do 20 minut, kilkakrotnie obracając, żeby boczek się zarumienił.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak