Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
woda 1 szklanka
sól 1 szczypta
jagody 50 dag
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Wsypać mąkę do miski, zrobić dołek, dodać sól i tyle wody, aby zagnieść niezbyt twarde ciast. Rozwałkowywać je partiami lekko podsypując mąką. Wyciąć (np. szklanką) krążki, nałożyć trochę jagódek i nasypać cukru. Dokładnie zlepić każdego pierożka.
Wrzucać na wrzącą, osoloną wodę na kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak