Sposób przygotowania

Ogórki dobrze wypłukać.Czosnek, chrzan, obrać.Koperek umyć.Do kamiennego naczynia(może być coś innego) przekładać składnki.Na dno chrzan z liściami-koperek-czosnek-ogórki-chrzan-czosnek-koper-ogórki.Na litr wody wsypać 1 łyżkę stołową soli i wymieszać.Jeżeli nie starczy jeden litr do zalania ogórków zrobić jeszcze jedną zalewę.Następnie przykryć ogórki najlepiej talerzykiem.Ogóki będą gotowe po 3-4 dniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    Wypróbuję!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    dzisiaj zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    lubię małosolne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Są najlepsze.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    Jeśli chcemy rozkoszować się smakiem ogórków małosolnych od razu następnego dnia, to należy zalać je gorącą zalewą
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    super przekąska
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !