Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1 sztuka
mięso mielone 50 dkg
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
przecier pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z mięsem mielonym

Ugotować ziemniaki, pokroić je na kawałki. Mięso podsmażyć z posiekaną cebulą na oliwie, przyprawić pieprzem, kucharkiem, dodać liście i ziele. Na koniec zaprawić koncentratem. W naczyniu żaroodpornym ziemniaki przekładać uduszonym mięsem (na wierzchu powinny być ziemniaki). Zapiec w piekarniku, można posypać żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 26.03.2011 22:32
też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak