Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 3 szt.
botwina 1 szt.
marchew 1 szt.
woda 1,5 l
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ziemniaki 4 szt.
cukier 1 szczypta
por 1/2 szt.
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczana

Drobno pokrojoną marchewkę zaczynamy gotować jako pierwszą.
Umytą botwinkę kroimy w paski i wrzucamy do gotującej się marchewki. Dodajemy pokrojone buraczki i ziemniaki. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy posiekaną zieloną część pora, doprawiamy cytryną, solą, cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak