Sposób przygotowania

Biszkopt przekroić na pół. Nasączyć przestudzoną kawą.
Przygotować masę. W tym celu ubić śmietanę z cukrami, dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody ostudzoną żelatynę. Na koniec dodać pokrojoną na niewielkie kawałki czekoladę. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć masę na jeden blat biszkoptu, przykryć drugim.
Ubić pozostałą śmietanę z cukrem, połączyć z ostudzoną żelatyną, posmarować na cieście. Wierzch udekorować wiórkami z czekolady. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    uwielbiam takie ciasta czekoladowe z bitą smietaną i posmaku kawowym :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    agus198900

    wygląda cudnie.uwielbiam ciasta kawowe;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Proste w przygotowaniu, a takie smakowite :)
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !