Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowy biszkopt przełożony bitą śmietaną

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
śmietana 30% 250 ml
czekolada gorzka 50 g
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
kawa rozpuszczalna 1 szklanka
śmietana 30% 125 ml
cukier puder 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
czekolada mleczna 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowy biszkopt przełożony bitą śmietaną

Biszkopt przekroić na pół. Nasączyć przestudzoną kawą.
Przygotować masę. W tym celu ubić śmietanę z cukrami, dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody ostudzoną żelatynę. Na koniec dodać pokrojoną na niewielkie kawałki czekoladę. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć masę na jeden blat biszkoptu, przykryć drugim.
Ubić pozostałą śmietanę z cukrem, połączyć z ostudzoną żelatyną, posmarować na cieście. Wierzch udekorować wiórkami z czekolady. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 13.01.2014 18:05
smaczne ciasto
rjustysia 25.11.2013 20:42
Proste w przygotowaniu, a takie smakowite :)
agus198900 15.07.2013 13:05
wygląda cudnie.uwielbiam ciasta kawowe;)
Stenka 16.05.2013 09:21
apetycznie wygląda
kasienka23 15.03.2012 12:52
uwielbiam takie ciasta czekoladowe z bitą smietaną i posmaku kawowym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak