Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupka jarzynowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2-3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
masło 2-3 łyżki
fasolka szparagowa 2-4 garście
sól i pieprz do smaku
bulion warzywny 1 litr
indyk 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: zupka jarzynowa

Wszystkie warzywa pokroić na mniejsze kawałki a następnie przełożyć je do rondelka w którym stopiliśmy masło. Chwilkę podsmażyć. Dodać bulion oraz szyjki. Chwilkę pogotować. Następnie dodać fasolkę szparagową. Całość gotować do miękkości. Na końcu doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.06.2013 21:24
Ja dodaję jogurt naturalny
Katarzyna/kate1980 07.03.2011 21:25
komentarz do zdjęcia: zupkę zabieliłam delikatnie śmietaną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak