Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser truskawkowy z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1,5 kg
mleko niesłodzone w puszce 1 szt.
woda 1/2 szklanki
jagody 1 szklanka
cukier 2 łyżki
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser truskawkowy z jagodami

Odszypułkowane i umyte truskawki miksujemy z cukrem. Galaretkę rozpuszczamy w pół szklanki wrzątku i odstawiamy do przestudzenia. Mleko skondensowane ubijamy na pianę mikserem i stopniowo wlewamy tężejącą galaretkę. Dodajemy 1/3 zmiksowanych truskawek i dokładnie mieszamy na jednolitą masę.
Pozostałą część zmiksowanych truskawek rozlewamy do pucharków, a następnie delikatnie nakładamy tężejącą piankę truskawkową. Posypujemy po wierzchu jagodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 01.09.2011 22:34
pycha
FAFIK 17.02.2011 20:58
Pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak