Sposób przygotowania

jagody przebrać i umyć osuszyć i oprószyć 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej,margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,ucierając dodawać po jednym jajku,resztę mąki ziemniaczanej wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia,dokładać małymi porcjami do ucieranej masy,dodać połowę jagód delikatnie wymieszać i wylać na blachę wyłożoną pergaminem,na wierzch posypać resztę jagód i upiec w temp.180st.ok.45min.po wystudzeniu ciasto posypać obficie cukrem pudrem i podawać z lodami czekoladowymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    cisto na czasie, sezon jagodowy w pełni :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    rewelacyjne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Dobrze że mam w zamrażalniku jagody :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !