Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 szt.
ziemniak 2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
ziele angielskie 2 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
skrzydełka kurczaka 2 szt.
pietruszka zielona 1 łyżka
kasza jęczmienna 1/2 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Na skrzydełkach i włoszczyźnie ugotować wywar z listkiem i zielem angielskim. Ugotowaną włoszczyznę pokroić i dodać z powrotem do wywaru. Kaszę opłukać i wrzucić do garnka. Gdy będzie miękka dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodać pieprz, można również wrzucić koperek lub natkę. Gotować na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak