Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki w sosie śmietanowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślaki 50 dag
śmietana 30% 250 ml
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki w sosie śmietanowym

Maślaki oczyszczamy, gotujemy odpowiednia ilość wody lekko osoloną i na wrzątek wrzucamy maślaki i gotujemy 10-15 minut. Odcedzamy, wrzucamy na patelnię i i zalewamy śmietanką. Doprawiamy pieprzem, cukrem i solą, na wolnym ogniu gotujemy ok 10 minut, do czasu aż sos zrobi się gęsty.
Wykładamy na talerzyk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 11.06.2012 16:54
super
Bart 03.07.2011 11:15
ciekawe połączenie
Bart 03.07.2011 11:15
ciekawe połączenie
Sylwia88 08.02.2011 14:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak