Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

plesniak

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jajko 5
kakao 2 lyzeczki
proszek do pieczenia 2 lyzeczki
margaryna 1
słoik z wiśniami 1

Przepis i sposób przygotowania na: plesniak

Zoltakz cukrem ucieramy, dodajemy make, proszek do pieczenia i ugniatamy. Ciasto dzielimy na 3 czesci. Do dwoch dodajemy kakao po 1 lyzecce. Czesc biala kaldziemy na blache i kruszymy na nia jedna czesc kakaowa. Kladzimy wisnie ze sloika. Nastepnie piane z bialek ubita na sztywno. Kladziemy trzecia wartwe ciasta. Pieczemy ok 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 26.11.2011 14:12
Super wygląda i smakuje z jagodami!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak