Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pieczarkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1-2 sztuki
ziemniaki 2-3 sztuki
pieczarki 15-20 dag
skrzydełko z kurczaka 2-3 sztuki
natka pietruszki 1-2 szczypty
sól i pieprz do smaku
cebula 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pieczarkowa

skrzydełka umyć i zalać wodą dodać listek laurowy, ziele angielskie i pieprz czarny. Chwilę pogotować. Ziemniaki i marchewkę obrać i dodać do wywaru gotować do miękkości. Umyte pieczarki pokroić w plasterki i razem z cebulę zeszklić na oleju. Następnie przełożyć całość do bulionu. Na końcu doprawić do smaku i dodać natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 05.03.2012 20:11
bardzo dobra =)
Mariola17 07.07.2011 09:38
napewno jest dobra pozdrawiam
Margo1 08.02.2011 16:20
pyszna moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak