Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek
żurek 200 ml
śmietana 30% 150 ml
sól
pieprz
buraki ćwikłowe 2
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem

buraki obieramy kroimy w plasterki i gotujemy w osolonej wodzie, następnie wlewamy żurek (zakwas) i dodajemy szczypte kwasku cytrynowego aby byl ladny kolor. Wlewamy śmietane, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na talerz układamy przeciete jajko, wlewamy barszcz i posypujemy posiekanym koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 30.03.2011 14:54
smaczny
Magdalena/26Mooi 25.03.2011 18:25
smakowity
eduszo
eduszo 12.02.2011 10:40
Robie podobny,a ten szybki i prosty.
krzyniu1984 09.02.2011 07:10
z jajkiem nigdy nie podawałem
ziutula
ziutula 08.02.2011 15:36
ładny kolor barszczu....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak