Sposób przygotowania

buraki obieramy kroimy w plasterki i gotujemy w osolonej wodzie, następnie wlewamy żurek (zakwas) i dodajemy szczypte kwasku cytrynowego aby byl ladny kolor. Wlewamy śmietane, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na talerz układamy przeciete jajko, wlewamy barszcz i posypujemy posiekanym koperkiem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładny kolor barszczu....
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    z jajkiem nigdy nie podawałem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robie podobny,a ten szybki i prosty.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    smakowity
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !