Sposób przygotowania

Filet z indyka kroimy w kostkę i przyprawiamy solą, papryką, przyprawą do kurczaka dodajemy pokrojony czosnek i dokładnie mieszamy. Na foli aluminiowej kładziemy mięso, posypujemy z wierzchu oliwkami pokrojonymi w talarki i zawijamy. Pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 180°C. Na ostatnie 10-15 minut pieczenia otwieramy folię, aby indyk troszkę odparował.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    wygląda pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pięknie wygląda, niestety ja nie lubię oliwek...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Dla mnie zielone oliwki są za gorzkie, wypróbuję ten przepis z czarnymi oliwkami, bo przepis jest ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    zbliżają się Święta, więc można by troche w kuchni poeksperymentować... indyk z oliwkami na pewno jest pyszny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    magmonika1995

    super wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !