Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz mięsny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa wieprzowego 30 dag
cebula 1 sztuka
pieczarki 30 dag
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: farsz mięsny

Mięso ugotować z zielem angielskim, listkiem i pieprzem czarnym. Następnie mięso przepuścić przez maszynkę. Pieczarki pokroić w kostkę i wrzucić na suchą patelnię. Jak tylko grzyby puszczą wodę zlać ją dodać pokrojoną w kosteczkę cebulkę i całość dusić ok. 10-15 minut. Po tym czasie połączyć razem z mięsem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. farsz świetne nadaje się do pierogów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.02.2013 13:09
smaczny
Marek6 14.09.2011 00:55
super
Margo1 08.02.2011 16:19
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak