Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Na oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i wyciśnięty przez praskę czosnek.

Dodajemy krewetki ( bez ogonków a jeśli używamy mrożonych to należy je wcześniej rozmrozić ), chwilę podsmażamy a następnie dodajemy pomidory,oliwki, sól (trzeba być ostrożnym bo oliwki są zazwyczaj wystarczająco słone), pieprz oraz chilli i dusimy razem przez kilka minut.

Makaron łączymy z sosem i nakładamy na talerze.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pysznie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !