Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z serem białym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser biały 1/2 kostki
cukier waniliowy 1/2 opakowania
cukier do smaku
zapach pomarańczowy
cynamon 1-2 łyżeczki
rodzynki 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z serem białym

Ser przecisnąć przez praskę. Następnie wymieszać go z cukrem waniliowym, zapachem, cynamonem i rodzynkami. W razie potrzeby dosłodzić zwykłym cukrem. Ja dodałam jeszcze trochę śmietany, być może dlatego mi wypłynął na blaszkę. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować i wyciąć kwadraty. Na każdym jednym kawałku ciasta układać masę serowa. Piec w mocno nagrzanym piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 15.11.2016 16:45
Zapewne jako drobna przekąska też może być.
gosia561 10.05.2014 16:33
pyszna klasyka
Motorek 08.05.2014 07:57
bardzo dobre
Dorian 07.05.2014 20:14
pyszna odmiana
Megi 29.07.2012 14:19
super
IlonaAlbertos 02.06.2012 23:10
Apetyczne :)
ewasylwia 08.02.2011 14:31
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak