Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kurczaka, papryki i pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
papryka żółta 1-2 szt
pieczarki 300 g
cebula 1-2 szt
sól
pieprz
suszona papryczka chilli
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kurczaka, papryki i pieczarek

Pierś z kurczaka kroimy w paseczki i podsmażamy na oliwie.

Dodajemy pokrojoną w paseczki cebulę, paprykę i pieczarki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz kawałeczkami chilli, mieszamy i chwilę dusimy.

Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do momentu aż warzywa zmiękną.

Doskonały z kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak