Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z rodzynkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
budynie śmietnkowe 2
rodzynki 1
jajko 8
masło 1
cukier wanilinowy 1
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
ciasto kruche
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z rodzynkami

Cukier z maslem i zoltkami ucieramy za pomoca miksera. Dodajemy powoliser i dalej ucieramy. Dodajemy budynie i proszek do pieczenia. Z bialek ubijamy piane i delikatnie dodajemy lyzka i mieszamy. Dodajemy rodzynki. Z ciasta kruchego robimy spód pod ser. Pieczemy ok 1,5 godziny w 150 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak