Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udziec z indyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka ok. 1.2 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1-2 łyżeczki
czosnek 1-2 ząbki
wino czerwone 1/2 szklanki
kapusta czerwona 1/2 główki
jabłko 2 sztuki
gruszka 1 sztuka
kawałek pora

Przepis i sposób przygotowania na: udziec z indyka

Udziec z indyka dokładnie umyć a następnie natrzeć go ziołami, czosnkiem i polać winem. Zostawić w spokoju na ok. 2 godzinki. Następnie przełożyć go na patelnie i podsmażyć. Przelać marynatę i dodać poszatkowaną kapustę czerwoną, jabłka, gruszkę oraz pokrojonego w cienkie paseczki pora. Całość dusić do miękkości. Mięso można podlać dowolnym bulionem w czasie duszenia gdyby okazało się, że jest za mało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 29.07.2012 22:13
dobre mięsko z takiego udźca jest
Kate131 07.05.2012 07:40
dobre
cukiereczek 20.03.2012 09:16
mniam
mic 14.10.2011 11:16
zjadłbym go;d

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak