Sposób przygotowania

Udziec z indyka dokładnie umyć a następnie natrzeć go ziołami, czosnkiem i polać winem. Zostawić w spokoju na ok. 2 godzinki. Następnie przełożyć go na patelnie i podsmażyć. Przelać marynatę i dodać poszatkowaną kapustę czerwoną, jabłka, gruszkę oraz pokrojonego w cienkie paseczki pora. Całość dusić do miękkości. Mięso można podlać dowolnym bulionem w czasie duszenia gdyby okazało się, że jest za mało.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    zjadłbym go;d
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dobre mięsko z takiego udźca jest

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !