Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z serem i jajkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 75 dag
jajko 6
oscypek 15 dag
olej 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
migdały garstka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z serem i jajkami

Szpinak gotujemy z dodatkiem soli, potem jak przestygnie to siekamy , do niego dodajemy olej , czosnek tylko dobrze zmiażdżony , sól i pieprz . Część układamy w naczyniu żaroodpornym na niego wbijamy jaja i przykrywamy resztą szpinaku , na samym końcu posypujemy obranymi i posiekanymi migdałami , startym serem oraz bułką tartą . Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do momentu aż zauważymy że jajka się zetną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak