Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szpinakowy z rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

świeży szpinak 25 dag
serek topiony
masło 2 łyżki
słodka śmietanka 1\\2 szklanki
rodzynki 5 dag
sok z cytryny
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szpinakowy z rodzynkami

Szpinak najpierw myjemy a potem kładziemy sobie na ręczniku niech się odsącza a my w między czasie rozgrzewamy patelnię wrzucamy masełko i wrzucamy szpinak . Smażymy tylko 5 minutek. W między czasie rodzynki sparzyć i odsączyć też dodajemy do szpinaku , serek tak samo . Całość zalewamy śmietanką , parę chwil dusimy aby serek się rozpuścił , doprawiamy wszystkim to co nam zostało i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 12.11.2012 17:43
orginalne
Emiliozo 13.10.2011 18:33
i jaki smaczny
Pacia 13.09.2011 12:06
ciekawy pomysł
Ania67 22.03.2011 14:22
takiego jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak