Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy zielone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
masło 2 łyżki
śmietana 1/2 szkl
jajko 3-4 szt
koperek posiekany 1 łyżka
szczypiorek posiekany 1 łyżka
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy zielone

Zagotować wodę, dodać masło i nieco soli. Mąkę wsypać do miski, zalać wrzącą wodą i mieszając, doprowadzić do utworzenia się jednorodnego, gładkiego ciasta. Kiedy nieco przestygnie, dodawać – ubijając – po jednym żółtku, śmietanę oraz posiekane zioła. Na koniec połączyć z dobrze ubitą pianą, wymieszać. Racuszki wielkości polowy pączka, smażyć w oleju, nakładając ciasto łyżką. Jest to doskonały dodatek do potraw warzywnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak