Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek w marynacie chrzanowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 3 łyżki
utarty chrzan 2 łyżki
mielony pieprz i sól po 0,5 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
piwo jasne 0,5 litra
boczek 1 z tłuszczykiem
ocet winny po 1 łyżce
sok z cytryny po 1 łyżce

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek w marynacie chrzanowej

Przygotować marynatę dokładnie mieszając piwo, chrzan, cebulę oraz wszystkie dodatki i przyprawy. Boczek opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Ułożyć w misce warstwami i zalewać przygotowaną marynatą. Przykryć i odstawić do lodówki na 12 godzin. Plastry boczku osączyć z marynaty, zwinąć w krążki, spiąć szpadkami do szaszłyków. Piec na rozgrzanym grillu obracając - czas pieczenia zależy od grubości plastrów. W trakcie smarować marynatą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 20.03.2011 20:23
oo niezłe danie
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:41
to lubie ostro
marzencia2007 24.08.2010 10:57
nie lubie boczku
lucyna15
lucyna15 08.08.2010 15:22
smaczne
plocia 08.08.2010 13:49
pyszne z boczkiem
RenataZ-et 07.08.2010 11:18
Bardzo lubię boczek, a ta marynata na pewno jest pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak